England

[vc_row][vc_column][vc_column_text]skrevet af Mette Jacobsen[/vc_column_text][vc_column_text]Dag 1- 21/3-2013
Så er vi på vej. Sidder lige nu og venter på at køre ombord på Englandsfærgen. Typisk Land Rover, så har vi allerede haft et uheld 🙂
Batteriet klappede sammen ved billetlugen – håber de har nogle nye gode batterier i England. Vi glæder os til buffet’en.
Dag 2 – 22/3-2013
Så kom vi endelig til England. Og som om ikke også at P38 følte sig hjemme, så startede den lige med det samme nøglen blev drejet i tændingen. “Jaaa, jeg er kommet hjem, nu skal det blive sjovt”
Det viste sig at det var en pol-sko der var blevet løs.
Så satte vi næserne nordpå, og endte hos Rutland Camping lidt syd for Nottingham. Dog var vi kommet så sent frem at det kun blev til en tur på den lokale pub.
Dag 3-6 – 23-26/3-2013
NOTTINGHAM!!
Vi vågnede op til snestorm og ca. 20 cm. sne der var faldet i løbet af natten.
Ja, her skulle det så vise sig at vi måtte se os nødsaget til at blive i 4 dage – ØV
Vi satte næserne efter at følge i Robin Hood’s fodspor og kørte mod Nottingham og Sherwood skovene. Vi nåede kun lige til Nottingham, så ville bilen ikke mere. Den røg og spruttede og blev vældig varm. Ind til siden – hurtigt. Det viste sig at køleren var revnet i toppen (den er lavet af plastik???)
Vi fandt et værksted, dog ikke LR-specialist, men indehaveren kørte selv Discovery.
Han kunne skaffe en ny køler hjem til mandag, den kom så først tirsdag pga vejret. Det viste sig så at den var også revnet, men bare i bunden. Så en ny ny måtte skaffes. Den kom onsdag eftermiddag, og senere samme dag var den monteret og iorden 🙂
Vi fik set Nottingham Castle, Nogle pub’s samt samtlige butikker/indkøbscentre(der var nogle stykker) flere gange.
Så var der håb forude for lidt nye oplevelser.
Dag 7 – 27/3-2013
Så kom vi endelig videre. Vi havde de seneste dage hørt i radioen om lukkede veje, byer uden strøm og sne som de ikke havde fået sne siden 60’erne. Vi syntes at det lød meget overdrevet, så vi måtte have syn for sagen. Vi kørte nord-vest på, ind i en national park kaldet Peak District National Park, der skulle være kommet rigtig meget sne…
…og det var der, vi kørte ved snedriver der var højere end bilen, og vejene var så smalle, at det var godt at vi havde fået sat sneglehuset af ved Bakewell Camping. Camping-fatter havde godt nok ikke regnet med at få gæster, han sagde: ” you are the brave Danes to come here under these weather conditions, but I presume you are used to the snow”. det måtte vi jo give ham ret i.
Vores green laning var blevet til white laning, nyd billederne:-)
Dag 8 – 28/3-2013
Mere whitelaning. Hjemmefra havde vi på forhånd meldt os ind i det Engelske GLASS=Greenlaning Association, for derigennem at få inspiration til ture rundt i landet. De har en meget veludbygget site med fine billeder, forklaringer og ikke mindst koordinater på veje/ruter/greenlanes.
Idag ville vi lidt mere nordpå :-), ja vi kunne ikke holde os væk trods advarsler om stadig blokerede veje/områder. Så vi besluttede at udforske området i nationalparken, hvor der er mange grotter. Efter ca. 10 min. kørsel stødte vi på den første sneblokerede vej, sne til op over motorhjælmen er dog for meget af det gode for en P38, så uden om, og det måtte vi et par gange.
Vi nåede dog frem til området, og startede i byen Castleton, hvor der også var et visit-centre med historier fra området/grotterne. Frokosten blev også nydt i Castleton, på pubben med måske verden bedste steak-burger mums.
Vi turede lidt rundt og nød den smukke natur, mest fra bilen. Her var bakkerne(bjergene) væsentlig højere og grovere end i det sydlige af nationalparken. Smukt, se med på billeder.
Dag 9-11 – 29/3-31/3 2013
Vi kørte nu lidt sydpå til Cambridge, hvor vi fandt en campingplads lige i udkanten af byen. Vi var inde at se den smukke universitetsby med masser af studerende/turister og cafeer og pubber. Vi fandt også endelig lidt greenlaning lidt nord for Cambridge, lige ved Thetford (ja, der hvor de laver toiletter:-)) hvor vi bla så en KÆMPE farm med frilandsgrise med hver sit lille hus og masser af grislinge der fes rundt.
Søndag var det så kør-til-færgen dag, på vejen mod Harwich gjorde vi stop i Lavenham, som er en by med meget meget gamle skæve huse. Bl.a. er det her huset hvor Harry Potter er født, altså i filmen. Se “Harry Potter og dødsregalerne del 1” der kommer det. Fin gammel bygning, som idag er et museum over landbrug.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Dette indlæg blev udgivet i Artikler. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar